Неделя, 05 Декември 2021 г.

Отец Васил си тръгва от Главиница в посока Разградската енория

На първата си за месец февруари неделна литургия християните от град Главиница изказаха искрена благодарност на отец Васил като свещеник, общественик, благодетел и личност, който отива да служи в Разградската енория - тя също е част от Русенска епархия, научаваме от публикация в профила във Фейсбук на Диана Карачорова, секретар на НЧ " "Христо Ботев" в града.

Разбираме също, че новият духовен водач в енорията е отец Михаил Михайлов, който отговаря и за други църкви в района, включително в своето село Шуменци. Той подготвя празника и за 150-ата година на храма в село Варненци, който предстои през 2021 г.

От името на миряните на свещеника бе подарена картина, нарисувана от местния художник Малина Николова. В специалния благодарствен адрес се казва:

"Ние, християните от гр. Главиница, високо оценяваме всичко, което сторихте за нас през годините, прекарани в нашия град, като покровител и пазител на християнската вяра. Вие сте от хората, които са пример за разбиране, милосърдие и човешка солидарност, вдъхвахте оптимизъм, че от всяка невъзможна ситуация има изход, стига всички заедно да поискаме да го намерим. Желаем Ви добро здраве, силен дух и хубави мигове в бъдещите Ви начинания по пътя Ви на светъл човек, обречен на служба на Господ Бог. Надяваме се, че и в бъдеще ще можем да разчитаме на Вашето приятелство и подкрепа. Винаги ще сте добре дошъл в Главиница, а вратите на църквата "Св. вмк. Димитрий Солунски", както и сърцата на миряните, винаги ще бъдат отворени за Вас. Една от най-великите тайни на живота е, че единственото, което си заслужава да бъде правено е това, което правим за другите. За достойнството и морала Ви благодарим от сърце!".

Facebook коментари