Петък, 12 Август 2022 г.

Златина Станева: "Тази година имаме три юбилея на силистренския театър"

На пети февруари силистренските театрали ще представят на своята публика пиесата "Хлапачката от 13-ия етаж" на Мирча Йонеску. Трябва да се знае, че този спектакъл вече е поставен преди около седем година на силистренска сцена. Според директора на театъра Златина Станева, която даде интервю за силистренското кабелно радио, целта е да се борави с пълния репертоарен ресурс, с който театъра разполага и именно сега е времето тази постановка да бъде поставена.

" Ще предложим една малко по-различна версия на оригиналния спектакъл но това по никакъв начин няма да разочарова зрителя, пиесата предлага една съвременна тема за нагласата на тийнейджърите за реалния живот и влиянието на семейната среда в изграждането на личността " сподели за Общинско радио –Силистра Златина Станева. Станева допълва, че трупата на театъра през годината ще се прrдържа към познати заглавия в културния си афиш , но в същото време само след няколко дни започва работата по "Вражалец" на Ст.Л. Костов.

"Целта ни е тази година да представим празнична годишна програма по повод на това, че през тази година имаме три юбилея на нашия театър - 150 години от първото театрално представление в Силистра , 80 години от обявяването на драматичен театър в Силистра за професионален театър и 40 години от обявяването на полупрофесионален куклен театър в професионален" споделя Станева. В тази връзка ръководството планира да предложи по три драматични и куклени заглавия през годината. Според календара на театъра на 17 този месец силистренци ще могат да видят "Зевзеци" по Чудомир, а на 25 февруари е класиката "Бай Ганьо".

Facebook коментари