Неделя, 16 Юни 2024 г.

Поредният проект по програма "Еразъм" ще осъществи силистренското основно училище "Отец Паисий"

Поредният проект по програма "Еразъм" ще осъществи силистренското основно училище "Отец Паисий". Всъщност училището е партньор по проект заедно с още четири държави, като водеща организация е Румъния като освен Румъния и България участва Турция, Гърция и Италия. Основната цел на инициативата е стимулиране на активното участие на учениците в дейности, специфични за STEAM дисциплините, проектиране и координиране на дейности , които допринасят за развиване на потенциала на учениците" споделя директорката на учебното заведение Галя Илиева, като допълва, че училището има изградени традиции в развитието на дейности свързани със STEAM дисциплините, и дава за пример изучаването на "Роботика" още от първи клас.

Целта ни е ученици и учители да се научат да работят съвместно в екип. Проектът включва общо 50 учители и 150 ученици в различни дейности" споделя Илиева.

Според преподавателката по английски език в училището Милена Цанева е важна мотивацията както на учениците , така и на учителите да се включат в подобни дейности и инициативи.

"Ние вече поставихме началото на проекта през ноември, проведохме една първа онлайн среща коментирахме бъдещите дейности, които ще реализираме в рамките на проекта.- изработване на лого на проекта, видео презентация на училището, предстоят и много онлайн работилници и ще въведем стем методите "Обърната класна стая" споделя Милена Цанева. По отношение на наложилата се практика дистанционно обучение ръководството и преподавателите в училището са на мнение, че докато в по високите класове донякъде нещата се получават, то е по трудно в малките класове където е нужен прекия контакт. По злободневната тема на деня предстоящата ваксинация директорът Галя Илиева сподели, че както навсякъде нещата се разделят на желаещи и нежелаещи, като изрично подчерта, че тя самата ще се ваксинира.

Facebook коментари