Четвъртък, 18 Юли 2024 г.

Актуална пътна обстановка в област Силистра

В област Силистра към 9 ч. на 27 януари пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщиха от Областно пътно управление.

От 22 ч. снощи досега работят между 33 и 36 машини – гребла или комбинирани, вкл. за разнасяне на пясък. През нощта временно са били спирани тежки товарни автомобили над 12 тона, които не са оборудвани за зимата, за да не закъсват и съответно да изискват намеса за изтеглянето им.

В момента натрупването на сняг в районите, където все още не е засилен вятърът, създаващ снегонавявания, е 20-25 см (предимно в Тутраканско и в Дуловско – там още в следобедните часове вчера е започнал снеговалеж. На места заради силния вятър са забелязва падане на клони и дървета. Най-малко сняг има в района на РПС Силистра. Постъпил е само един сигнал за закъсал автомобил – в района на Алеково.

От събраната информация при дежурния при ОМП в Областна администрация Силистра към 8 ч. сутринта е нямало ток в половината село Сокол, тъй като се е появил проблем с единия трансформатор. Съобщава се също за работа по почистване на пътища в населени места в община Главиница.

Facebook коментари