Понеделник, 15 Юли 2024 г.

Конкурс за оригинална мартеница обявяват Силистренската община и Художествената галерия в града

Конкурс за оригинална мартеница "Бели и червени - 2021 година" обявяват Силистренската община и Художествената галерия в града, съобщиха от общината и галерията.

Мартениците ще бъдат подарени на медиците от първа линия в Силистра.

В конкурса могат да участват индивидуално деца, ученици, възрастни и институции - детски градини, училища, центрове за подкрепа на личностното развитие, народни читалища. Изработените мартеници се представят до 25 февруари в Художествената галерия при спазване на противоепидемичните мерки. В плика с мартениците се поставя бележка с името на автора и телефон за връзка.Изложба с мартениците ще бъде представена на 26 февруари в галерията.

Снимки на мартениците се изпращат на press@silistra.bg или на съобщение във фейсбук страницата на Община Силистра от 25 януари до 25 февруари. Критериите за оценка са оригиналност и красота на изработката, орнаментика, присъствие на етнографски и природни мотиви, използвани материали за пресъздаване на народната традиция.

Участниците в конкурса, събрали най-много харесвания на снимките на мартениците във фейсбук страницата до 25 февруари,ще бъдат отличени с грамота от кмета на Община Силистра и ще получат подаръци.

Facebook коментари