Четвъртък, 20 Юни 2024 г.

Силистренският депутат от ВМРО е твърдо против да се гласува дистанционно и по пощата

"Разбира се, че приемаме датата, това са правомощията му по Конституция. Не знам какво ще промени тази седмица, по-скоро, за да не е това, което каза ГЕРБ, а на инат. Тази седмица нищо няма да промени." Това заяви депутатът от ВМРО Александър Сабанов в студиото на "Денят ON AIR".

"Няма никакво време за промени в Изборния кодекс", посочи той и добави, че партията не подкрепя нито дистанционното гласуване, нито гласуването по пощата.

"Гласуването по пощата - видяхте какво се случи в САЩ. При нас това ще доведе до повече неприятности, отколкото до нещо добро. Ние сме категорично против гласуване по пощата и дистанционно гласуване", подчерта депутатът пред Bulgaria ON AIR.
По думите му подобно въведение би довело до манипулация на вота, а и времето е твърде кратко.

"Това не е тъмната стаичка, в която човек може сам да реши за кого да гласува. Вкъщи винаги може да стои някой зад гърба му и да гледа как и за кого гласува", отбеляза Сабанов.

"Ще бъде трудно да се намерят хора, които да участват в Ковид избирателни комисии заради риска за здравето", смята депутатът. Той се надява здравните власти да излязат с решение за тези неясноти.

"От 2007 година се занимавам пряко с избори и обикновено и купуването на гласове, и корпоративният вот се случват извън местата за гласуване. Най-трудно ще бъде спрян корпоративният вот", допълни той.

И обясни, че партията все още не е започнала да реди листите, но вероятно той ще бъде водач на тази в Силистра.

"Все още е рано да коментирам как ще се яви ВМРО на изборите. Много е рано и да се говори за правителство, ще има избори първо и българският народ ще реши кой ще е в парламента. Едно е да подкрепяш партия, друго е, когато тази партия извади човек, когото ти не припознаваш като твоя народен представител", каза Александър Сабанов.

Вижте целия разговор във видеото.

информация и видео: www.bgonair.bg

Facebook коментари