Понеделник, 23 Май 2022 г.

Самотната майка с две деца в Силистра няма средства за отопление

По инициатива на живеещи в жилищен блок на улица "Александър Стамболийки" № 17 в Силистра на 13 януари т.г. чрез Женско сдружение "Екатерина Каравелова" под формата на получено дарение ще бъде разпределени дърва и въглища на семейства с деца от област Силистра, които в условията на криза не могат да си осигурят необходимото за сезона отопление.

Първите 5 чувала от дарението бяха предоставени на самотна майка с две деца от гр. Силистра - безработна в момента поради условията покрай пандемията.

Тя няма право на държавна помощ и на доходи по социалните програми, защото през пролетта на 2020 г. е била на борсата - отново в условията на извънредно положение.

"Вярваме, че с дареното от Вас БЛАГОДЕТЕЛИ "стоплихме" това семейство", заявяват от Сдружението посредник, което продължава и своята акция за набиране на средства за предоставяне на лаптопи на деца от семейства, които не мога да си позволят да закупят електронни устройства на децата си, за да учат дистанционно наравно с връстниците си - вече има два удовлетворени случая в резултат отново на жестове на добри хора, откликнали на инициативата.

Facebook коментари