Сряда, 25 Май 2022 г.

Гражданско обединение ще основе "Гората на бъдещето"

От гражданско обединение "Силистра - Вчера, Днес и Утре" информират, че след редица техни публикации относно незадоволителната чистота в община Силистра и продължаващото изсичане на и без това оскъдните гори в Добруджа, са срещнали разбираеми забележки от съграждани, че само критикуват, но на практика не се прави нищо, за да се променят нещата.

След няколкомесечна комуникация с община Силистра беше осигурен терен в размер на 20 декара в местността до "Кантона", който ние от Гражданско обединение "Силистра - Вчера, Днес и Утре" решихме да залесим, като по този начин основем "Гората на бъдещето" за силистренци.
След консултации със специалисти е преценено, че най-подходящите видове дървета за този район е дъбът, а на декар по стандарта за засаждане на гора, трябва да бъдат поставени 500 дръвчета.

"Поради големият размер на терена, решихме да започнем със залесяването на 5 декара с 2500 дъба, които ще бъдат осигурени от страхотната българска инициатива гората.бг." се казва в съобщението до медиите.

Сдружението призовава желаещите доброволци, които ще могат да участват по един или друг начин в инициативата, която ще съвпадне с настъпването на пролетта и пролетното равноденствие от 19-ти до 21-ви март, когато е и най-подходящото време за засаждане на фиданки.

Facebook коментари