Събота, 02 Декември 2023 г.

И бензиностанция в с. Межден беше запечатана днес

Въпреки широкото оповестяване на проверките на инспекторите от НАП на обектите за продажба на течно гориво, и днес в Дуловския регион беше установена нередовна бензиностанция, в която липсва задължителната по закон дистанционна връзка със системата на приходната агенция. Въпреки това бензиностанцията е работела с клиенти. Заради нарушението бензиностанцията е запечатана за 24 ч. и собственикът подлежи на административно наказание.
Общо пет бензиностанции и газ-станции в Силистренска и Дуловска община провериха днес два екипа инспектори от НАП – Силистра. Четирите от тях са имали изградена постоянна мобилна връзка със системата на НАП.
За четирите дни, през които са извършвани подобни проверки, са посетени общо 32, 20 от тях са имали изградена връзка към сървърите на НАП, 6 не са работели, а 6 са били в нарушение на закона и им е наложена мярка "Запечатване на обект" за 24 ч.

Инспекциите ще продължат, докато бъдат проверени всички обекти за продажба на течни горива в област Силистра, информираха от приходната агенция.

Facebook коментари