Събота, 10 Декември 2022 г.

Дарителка зарадва 150 семейства в Силистренско

Отец Николай Николов от Доростолска епархия тези дни раздаде в няколко населени места дарение на жена, пожелала да не се шуми с името й, защото сама тя е вярваща и имаща нужда да дари в полза на миряни от Силистра, както и от енориите, в които попадат православнвите храмове в три дуловски села - "Св. Богородица" в Грънчарово и в "Цар Борис" - село Скала.

Както и в "Св. Стефан" - село Секулово - на 27 декември ще има служба в чест на патронния празник, в същия ден е освещаването на най-новия храм в областта "Св. Архангел Михаил" в друго дуловско населено място - село Черковна.

Дарението - хранителни пакети, е на обща стойност 2 012 лева и е разпределено между 150 семейства - най-много от Секулово - 60, още в Грънчарово - 45, Скала - 15 и останалите са в областния град, където е седалището на Доростолска епархия, част от които са съответните църкви - от общо над 50 в 6 от силистренските общини и в една от община Тервел, Добричко.

Отец Николай, който е възпитаник на Богословския факултет в София, е млад служител на Бога и е от м. март. т.г. с ангажимент както към катедралния храм "Св. св. първоапостоли Петър и Павел", така и към вярващите в трите дуловски села. За медиите той заяви, че това не е първото дарение, което осъществява в кратката си до този момент кариера на отец в Крайдунавска Добруджа.

Facebook коментари