Неделя, 16 Юни 2024 г.

Читалището в Тутракан с видеоконкурс на тема "Съвременна интерпретация на Вапцаров стих"

Завършил е конкурсът за видеоклип на тема "Съвременна интерпретация на Вапцаров стих", обявен от народното читалище "Никола Й. Вапцаров - 1873" в Тутракан, съобщиха от читалището.

Конкурсът се провежда за втора година и целта му е да популяразира творчеството на патрона на културната институция, да насърчава въображението, критичното мислене и задълбочения прочит и използването на аудиовизуални средства, се казва в съобщението.
За конкурса са представени 33 творби на автори от 6 до 55 години.
В група "17+ години" на първо място е класиран Иван Савов от Силистра - студент в СУ "Св. Климент Охридски".

Второ и трето място са завоювали Лидия Тотева на 17 години от Тутракан и екип от младежи от гр. Брезник Милен Миланов, Цветелина Горанова и Никола Николаев.

Поощрителна награда за творчество в екип, обединяващ деца и възрастни, е присъдена на участници от СУ "Никола Вапцаров" в Силистра.
В група от 6 до 16 години на първо, второ и трето място са Мирослав Минев - 4 клас, Алпер Шедат - 5 клас от гр. Тутракан и Диляра Юзеирова - на 6 години от с. Малък Преславец.

Наградите в детската категория са връчени от председателя на Общинския съвет в Тутракан Нехат Кантаров.
Организаторът на конкурса народно читалище "Никола Й. Вапцаров - 1873" е публикувал материалите на участниците в своя youtube канал и в профила си във фейсбук.

Facebook коментари