Събота, 06 Март 2021 г.

Отличия за ученици от ПГСУАУ в Силистра от Националната олимпиада на ИУ - гр. Варна

Университетската национална ученическа олимпиада се провежда ежегодно в периода октомври – ноември. В нея участват ученици в XI и XII клас от средните училища в страната. Тази година тя се проведе на 21.11 и резултатите станаха известни през изминалата седмица.
В секция "Финанси" за втора поредна година ученик на ПГСУАУ изпревари всички участници. Марияна Петрова от 12в клас зае престижното ПЪРВО място в надпревара с още 188 ученици от цялата страна. Получава оценка отличен при кандидатстване и освобождаване от две семестриални такси. Илия Христозов от 12а клас постигна 88/100 точки и оценка отличен 5,75 и Николета Георгиева от 12б клас с 72/100 точки и оценка 5,50 , което им дава право да се запишат студенти в желана от тях специалност в ИУ- Варна. Олимпиадата създаде среда за развитие и задълбочаване на знанията, уменията и компетентностите в областта на финансите. Решаването на финансови проблеми и казуси на олимпиадата по финанси насърчи способностите на учениците за оригинално и творческо мислене.
В Национална олимпиада "Търговията в XXI век – настояще и бъдеще" престижното 3-то място зае Йешим Бехчет от 11а клас с проект на тема "МОЯТ БЪДЕЩ ТЪРГОВСКИ БИЗНЕС".

Тя е с постигната успеваемост от 80% и се освобождава и от семестриална такса за първи учебен семестър при прием за обучение в ОКС "бакалавър" в специалност "Икономика и търговия" или друга желана специалност без конкурсен изпит.
В област "Уеб дизайн" четирима участници тази година се представиха успешно и постигнаха отличен резултат: Добрин Петров от 11а кл. с 88т., Рая Стефанова от 11а кл. с 86т. и много добър резултат: Умут Мюмюн от 12а кл. с 66т. Михаил Димитров от 11а кл. с 60т. Тези резултати им осигуряват прием в желана от тях специалност. Гимназистите получиха сертификати от ИУ Варна.

Учениците, които участваха в олимпиадата се обучават в ПГСУАУ в специалностите "Икономическа информатика", "Икономика и мениджмънт", "Данъчна и митническа администрация", "Оперативно счетоводство" и интересът им в в областта на икономиката, финасите, търговията и дигиталните науки нараства благодарение на възможностите, които предлага професионалното обучение в гимназия "Атанас Буров" гр.Силистра .
Участието в олимпиадата ги включи в ранен прием ОКС "бакалавър" в ИУ – Варна и избор на специалност. Това е прекрасен начин настоящите гимназисти на ПГСУАУ да се докоснат и да достигнат по-бързо до желаното от тях икономическо образование.

Поздравления за бъдещите студенти!

Facebook коментари