Понеделник, 08 Март 2021 г.

Снегът идва тази нощ в Силистренско, възможни са виелици

В неделя през нощта и утре - 30 ноември, се очаква понижение на температурите, а в област Силистра прогнозата е за силен вятър и дъжд, който ще преминава в сняг.

"Снеговалежите ще са от мокър и тежък сняг, който в комбинация със силния вятър ще създаде доста тежки условия. Може да има счупени клони на дървета, откъснати кабели. Има условия за виелици и навявания", предупреди Мартин Славчев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), пред БГНЕС.

Прогнозата предвижда още, че с понижението на температурите и утихването на вятъра в края на утрешния ден на много места ще има условия за образуване на лед.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника, припомня АПИ.

Facebook коментари