Сряда, 05 Октомври 2022 г.

Диана Димитрова: От пчелина край Кайнарджа до национален секссимвол

Чаровна, тъжна, нестандартна, секси, интелигентна, остра, изгаряща. За повечето зрители тя е доктор Огнянова от сериала "Откраднат живот". Твърде тъпо! Тази жена не може да бъде вкарвана да един образ. Тя просто е Диана. Новият свеж полъх на българската сцена.

Колкото повече се вглеждам в Диана Димитрова, толкова повече ми напомня за покойната Катя Паскалева. Не само заради чертите. В двете има някакви демони! Демони, които гонят непрекъснато. И двете са жени, които далеч надхвърлят стереотипа на красива и талантлива актриса. Скучно, щом липсва поне едно демонче!

Диана Димитрова сигурно отприщва своите бесове още в село Кайнарджа, както сама казва, пчелинът на дядо е на 10 метра от румънска територия. Майка я ражда в Добрич, тъй като болките започват на връщане от разходка до морето. Родителите се разделят, когато Диана точно навлиза в тийнейджърските години. Майката отива да работи по Гърция. За бъдещата звезда се грижат баба и дядо на село.
От дете се хваща с рисуването. Завършва средното образование в Силистра с такъв профил.

Решено, ще става художничка и без проблем влиза в Академията в София

Само след година разбира, че това не е нейното. Приятел актьор я подготвя и от раз влиза в НАТФИЗ. Не, не мислете, че пътят към ролите е отворен.

С болка разказва, че е тормозена с месеци от единия от преподавателите си. Не казва подробности. Но говори с крещяща откровеност. Минава през още един, два класа, докато открива своя истински учител в професор Атанас Атанасов и най-после завършва.

Тези години са гладните в живота. Снима в някаква чуждестранна продукция, но няма пари дори да отиде от квартирата в "Гео Милев" до "Бояна", за да оправи документите и да вземе някой лев. Решава, че няма да разчита на заем, и тръгва пеш. 6 часа отиване и връщане <210> струват изгаряне, но е доволна.

Талантът обаче е забелязан, снима чужди продукции, прави вече и театър. Откриват я вече за българските сериали, дебютира в "Столичани в повече", следва първа роля в "Откраднат живот" - на палавата сестра Ева, където е руса и с няколко кила отгоре. Е, вече наистина пътят към славата е открит.
Но първият епизод като доктор Огнянова идва след тежък удар. В деня преди снимките погребва любимата баба. Жената, с която обичат да седят на мента или чай на терасата на село, да гледат полето и да говорят.

Жената, с която Диана споделя за първите любови, за цигарите, за училищните лудории

Банално, но славата не влияе на Диана. Актрисата дори я мрази. Мрази публичността. И интервютата. В тях обаче не успява да скрие душата си. Такава е, директна, самата се определя дори като цинична.

Мрази и не разбира тази част от света, която разделя хората. Една от тях е интернет. Маха профила си в Инстаграм, оставя само този във Фейсбук.

Лично качва всичко в него. Но продължава да не разбира, когато една картина, в която е изляла душата си, събира 1000 харесвания. А следващата снимка по бански десет пъти повече. За нея интернет е изкривено пространство, в която човекът изкривява своят личност, за да бъде някой друг.

Рисуването остава най-голямата страст. Обича да прави портрети - в черно и бяло. Казва, че няма да започне да твори цветно само заради хора, които не успяват са я разберат. За нея черното и бялото са достатъчно богати.
Диана и сексът? Неизбежна тема, когато говорим за новата красавица на българската сцена

Признава, че е моногамна. Дори това я бичува често. "Не е нормално млад човек да кара без секс по 9 месеца, по година и три месеца. Случвало се е, когато нямам приятел до себе си. Влияе ти психически", болезнено откровена е брюнетката.

Не си пада по секса за една нощ. Пробвала като тийнейджърка, не се оказало нейното. Чувствала се ужасно.

Не крие, че един от мъжете, на когото дала сърцето си, я пребил. Ей така, без нищо. Напуснала го веднага.

Дали има предложения за роли срещу "кафета" в дома на важния човек? Разбира се, отговаря тя. Реже ги остро и скандално. Веднага.

Доскоро имала сериозна връзка с колега от гилдията (не актьор), но явно е приключила. Любов? За нея това е чувството, с което човек остава излъган. За момичето, отраснало в Добруджа, има едно важно нещо - безусловната обич.

Тези дни Диана смени статуса си на "сингъл". Каква радост за хилядите почитатели!

Мъжкари, черпете! Да ви видим!

Все пак до нея има мъжко същество, което обича. Но то е котарак. Казва се Врубел. Да, точно като руския художник, прочут с демоните в своите картини.

И Диана продължава да гони своите страхове, своите бесове. Единият бил паниката от високото. Спуснала се в пещера до Триград и преборила този страх.

Явно гони бесовете от своето странно детство с последната си страст. Пише детски книжки, които сама илюстрира. Купуват се като топъл хляб.

Муза в клипове, лице на кампания срещу насилието над жени. И още, и още. Най-вече неподправен артист. Дами и господа, имам удоволствието ви да представя нещо наистина свежо извън мейнстрийма - Диана Димитрова!

информация: marica.bg

Facebook коментари