Четвъртък, 02 Декември 2021 г.

Областният кризисен щаб обсъди актуалната ситуация с пандемията от коронавирус

Областният управител на област Силистра Ивелин Статев свика в намален състав Областния кризисен щаб, за да бъдат обсъдени обстоятелствата, при които влиза в действие заповедта на министъра на здравеопазването, публикувана на сайта на Областна администрация.

Актуални данни за момента, във връзка със заповедта с ограничителни мерки, валидни до 21 декември, по информация, докладвана пред участниците в заседанието има следните параметри. През последните 14 дни заболеваемостта в областта е 675 на 100 хил.

По-голямата плътност на случаите са в община Силистра, като най-голяма, следвана от общинтие с центрове Дулово и Тутракан.

Понастоящем на домашно лечение в областта са 673 души, а 87 души са хоспитализиранитеа (по данни от националната информационна система). Реално обаче всеки ден те са средно по 100, тъй като в по-голямата бройка влизат и хората, които са в режим на изследвания и доказване на наличие на коронавирус. За целия период починалите са 71, от които около половината са само през м. ноември.

Facebook коментари