Вторник, 26 Януари 2021 г.

Мануела Малеева разказа за опита си да дари кръвна плазма на приятел от Силистра

Ситуацията с коронавируса в България е хаос и в трудни моменти – като намиране на кръвна плазма за тежкоболен например, хората са принудени да търсят помощ от приятели и познати.

Това коментира в предаването "Лице в лице" на бТВ Мануела Малеева, която разказа за пътя, който е изминала, в желанието си да помогне на приятел от Силистра, борещ се с COVID-19.

"Видях призива от близките му, че имат нужда от реконвалесцентна плазма. Видях кръвната група и знаех, че аз отговарям, знаех че съм прекарала боледуването през лятото. Реших веднага да реагирам – той е в Силистра, аз бях във Варна и си казах, че мога да реагирам моментално. Не знаех къде да отида и какво да направя. Обадих се на телефона в съобщението. Оттам имаше доста телефони да разбера къде какво. В крайна сметка разбрах, че има кръвен център, който е отворен буквално от няколко дни във Варна. Отидох там. За съжаление моята плазма не ставаше, защото вече нямах достатъчно антитела", разказа Малеева.

Тя от своя страна също отправя призив за намиране на донори и в крайна сметка "лекарството" е намерено и доставено. Но в цялата ситуация настава суматоха заради неяснотата какво точно трябва да се направи.

Facebook коментари