Вторник, 28 Юни 2022 г.

Христо Христов, Мениджърът на Националните отбори: "Искам да изкажа специална благодарност на семейство Тодорови, за това което правят за силистренския и за българския баскетбол като цяло!"

От страницата в социалната мрежа на баскетболния "Доростол" разбираме, че в събота на 14 ноември, когато се проведе турнира за момчетата до 14 години в зала "Дръстър" е присъствал Мениджърът на Националните отбори и Състезания и Мениджър Регионални координатори Христо Христов.

Той е дал кратко интервю за фейсбук страницата клуба, което препечатваме от там.

В събота, на 14 ноември, когато се проведе турнира за момчетата до 14 години в зала "Дръстър" присъства Мениджърът на Националните отбори и Състезания и Мениджър Регионални координатори Христо Христов.

Той даде кратко интервю за фейсбук страницата ни:

В: Г-н Христов, какво Ви доведе в Силистра?

Хр.Хр.: От две години насам по четири пъти в годината събираме най-добрите 14-годишни баскетболистки и от тях набираме най-добрите за бъдещата селекция за националния отбор до 16 години. Като представител на Българската Федерация ще наблюдавам лагера за потенциални национални състезателки, родени 2007/8 г. от Зони Добруджа и Мизия, който ще се проведе в Търговище на 14 и 15 ноември, а в Силистра искам да изгледам турнира на момчетата до 14 години за да видя какво е нивото на баскетбола тука, защото в Силистра трудно се идва. Не съм бил тук от 40 години, когато играх за Доростол като студент.
Изгледах четири мача до сега. Във всеки отбор има по 2-3 хубави момчета, които заслужават нашето внимание за бъдещата селекция.

В: Как ви се струва Силистра след 40 години?

Хр.Хр.: Парка ми направи много добро впечатление и основно залата, което ме интересува.

В: Какви са Ви впечатленията от зала "Дръстър"?

Хр.Хр.: Залата е перфектно направена! Можеше да е малко по-голяма, но все пак с това което аз помня и това което е било преди 2-3 години сега е идеална за провеждане на баскетболни срещи. Този факт ме радва изключително много.
Искам да изкажа специална благодарност на семейство Тодорови, на Лъчезар и Светла, които дават всичко от себе си за силистренският баскетбол, а и за българския като цяло, защото техни момчета играят в националните отбори, даже и при мъжете.

В: Наблюдавахте днес единия от двубоите на силистренци, с какви впечатления останахте от момчетата?

Хр.Хр.: Въпреки контузените и поставените под карантина в момента момчета, отбора играе добре. Има едно много хубаво момче Михаил Калинов, гард, който според мен е най-доброто на неговата възраст в България и още едно интересно и много високо момче - Михаил Йорданов, с което трябва много да се работи.
Честно казано общото ниво на баскетбола е ниско като цяло в момента и изоставаме доста, но всички знаем какви са проблемите в момента.

В: Глобално как вижда Българската Федерация по баскетбол развитието на спорта в момента?

Хр.Хр.: Като всеки един друг спорт в България, положението е трагично в момента. Като финансиране и като зали сме на последно място в Европа. Построиха се зали по селата в които никой не влиза. Ползваме ги като национална база, но не могат да бъдат ползвани ефективно, а същото време в София 17 клуба нямат къде играят. Там не може да се изпълни графика за нормално приключване графика на състезанията. Има само една-две зали които се ползват за всички възрасти и те петък, събота и неделя са натоварени от сутрин до вечер.

В: Много Ви благодарим за отделеното време.

Хр.Хр. Желая успех на силистренския баскетбол. Имам много приятели тук.

Facebook коментари