Четвъртък, 25 Февруари 2021 г.

Момчетата до 14 години на БК "Доростол" стартираха първенството с две разгромни победи

Днес в Силистра, в зала "Дръстър", при спазване на всички противоепедемични мерки, се изиграха двубоите от първи кръг от Държавното първенство по баскетбол за момчета до 14 г. Силистренският отбор се състезава в Зона Добруджа - А група.

В първият мач младите силистренски баскетболисти победиха отбора на "Вълците" от град Разград с разгромния резултат 110:24.

Въпреки многото отсъстващи основни играчи, заместени с баскетболисти на 11 и 12 години, отборът воден от тандема на Лъчезар и Светла Тодорови, се представи отлично, като още в първата четвърт поведоха с повече от убедителното 35:2. Следващите части само потвърдиха тоталната хегемония на силистренския баскетбол на терена в празната зала "Дръстър" при 65:8 на почивката. След третата четвърт резултата бързо набъбна до 89:20, а след последния съдийски сигнал на таблото бе изписан краен резултат 110:24. Най-добър за "Доростол" беше Михаил Калинов отбелязал 42 точки.

В последния за турнир мач за деня силистренци излязоха срещу "Светкавица" от Търговище. В този мач доростолци срещнаха по-сериозна съпротива от гостите, но не допуснаха в нито една от частите съмнения кой ще е краен победител, като победиха с 87:52. Най-добри за "Доростол" бяха Михаил Калинов отбелязал 30 точки, следван от Михаил Йорданов с 15 т. и Мирослав Станчев с 10 т.

Следващият турнир по програма на силистренци ще е на 04.12.2020г. в гр.Търговище в зала "Д.Стефанов".

Facebook коментари