Неделя, 29 Май 2022 г.

Силистренката Кремена Иванова: "Никой никога не ми е предлагал ранената сърна да бъде убита и да се изяде!"

С редакцията на "Кворум-Силистра" се свърза силистренката Кремена Иванова, жената спасила ранената сърна, несъгласна с фактологията в публикацията "Жена, която пътувала по пътя край Силистра, спаси кошута", за която беше ползвана и информация от сайта "24 часа".

Публикуваме истинската история за спасяването на намерената на пътя ранена сърна, разказана от г-жа Иванова, получена на редакционната ни поща.

"Информацията, достигнала до "24 часа" от "Лъки Хънт" е невярна! Сърната е намерена от наш приятел Вальо, рано сутринта в четвъртък на пътя Алфатар-Дулово. Синът му се свърза с мен и потърси помощ за нея. Ветеринарният лекар в Силистра никога не е предлагал евтаназия!

Беше ми отказана помощ за нея от "Дивите животни", от "Зелени Балкани" и от "Четири лапи". От "Дивите животни" и от "Зелени Балкани" казаха, че най-хуманно за сърната е бъде евтаназирана, защото дори и да преживее операцията (счупена бедрена кост - това беше диагнозата на ветеринарят от Силистра, която се потвърди с рентгенова снимка във Варна), вероятността да се самоубие, блъскайки се в стените, е огромна.

Организацията "Лъки хънт" единствена се съгласи да вземе сърната и заедно с техният ветеринар да вземат решение за съдбата й. Аз не съм я карала до клиниката им в Девня, закара я мъж от Силистра, който намери синът на Вальо, и на който аз платих за услугата. Покрай инцидента със сърната се изляха хвалебствия, критики, обвинения, обиди, създават се интриги и ми се иска това вече да спре!

Сърната се намира в базата на "Лъки Хънт", където те отглеждат понита и магарета.

Никой никога не ми е предлагал да бъде убита и да се изяде!

Когато отидохме да вземем сърната, пред къщата на Вальо имаше и други хора, един мъж там коментира, че ако друг я беше намерил, а не Вальо, щеше да я доубие и изяде.

Препредавана от много хора информацията се изкривява, дори придобива различен от истината смисъл, затова искам от първо лице да обясня какво точно се случи.

"Дивите животни", "Зелени Балкани", "Четири лапи" и д-р Хараланов ми казаха, че за дивите животни отговарят Регионалните дирекции за горите".

Поради тази причина той отказа исканата от мен евтаназия, защото дивите животни са собственост на държавата и аз не мога да вземам такива решения за тях.

В клиниката му се отнесоха напълно професионално и адекватно на ситуацията и не искам да се спекулира с тяхното име и авторитет.

На всички пряко замесени ни се искаше да е едно добро дело, но в крайна сметка отнесох голям брой негативи."

От "Кворум-Силистра" адмирираме действията на г-жа Иванова, но нейната история само ни напомня за типично българската поговорка "Няма ненаказано добро!"

Снимка: Кремена Иванова

Facebook коментари