Петък, 19 Април 2024 г.

Обявиха списъка с преброителите и контрольорите в община Силистра

Обявен е одобреният от Националния статистически институт списък на преброителите и контрольорите, които ще работят по време на Националното преброяване на населението и жилищния фонд на територията на Силистренската община. Списъкът е публикуван на сайта на Община Силистра www.silistra.bg, на таблото пред сградата на общинската администрация и ще излезе в утрешния брой на областния всекидневник "Силистренски бряг".
Общо 385 души от община Силистра ще участват в Преброяване 2011. 78 на сто от тях са жени, 22% - мъже. 55% от одобрените са с висше образование, останалите са със средно образование. Двеста седемдесет и седем души ще работят като преброители, 70 са контрольорите, предвидени са и 38 резерви.
На 25 и 26 януари ще се проведат еднодневни обучения по график, обявен към списъка. След края на семинара ще бъдат сключени граждански договори с присъствалите на цялото обучение преброители и контрольори. Отсъствалите ще бъдат заменени от резервите, предупреждават от Териториалното статистическо бюро.

Facebook коментари