Петък, 19 Април 2024 г.

Жена, която пътувала по пътя край Силистра, спаси кошута

Лекарите от Фондация "Лъки хънт", която се грижи за бездомни и животни в нужда, спасяват млада сърна, блъсната от кола на пътя.

Сагата по спасяването на кошутата тръгва от Силистра, минава през Варна и завършва в Девня.

Жена, която пътува по пътя край Силистра намира лежащо на шосето ранено животно, доближава го и вижда, че това е млада сърна. Не се колебае много - качва я в колата си и я транспортира до най-близката клиника в района.

Оттам предлагат евтаназия, за да не се мъчи животното. Неудовлетворена от този факт, жената започва да търси други варианти за спасението на сърничката. Обръща се към зоо организация, която я препраща към ловно- рибарско дружество.

Според споделеното от нея с представители на "Лъки хънт", получила съвет сърната да бъде убита с цел консумация.

Изпадайки в ужас, спасителката прибира сърничката в дома си, в търсене на решение как да помогне на клетото животно. Междувременно не липсвали предложения от познати да помогнат да заколят клетото животно и да сложат край на мъките му.

В крайна сметка, с посредничеството на местен ветеринарен лекар, младата жена транспортира сърничката до клиниката на фондацията в Девня. След направени рентгенови снимки се установява, че сърната е само със счупено краче, но е в шок от преживяното.

Сега предстои да бъдат направени нужните манипулации за нейното оздравяване и щастливия край на историята.

Информация: 24 часа

Facebook коментари