Сряда, 29 Ноември 2023 г.

Младите буровци отбелязват активно Европейска седмица на професионалните умения в Силистра

"Европейската седмица на професионалните умения" стартира за пета поредна година под мотото "Открий своя талант. Своя път. Своя избор." в периода 09-13 ноември 2020 г.

Във връзка с инициативата ПГСУАУ"Атанас Буров" провежда "Дни на отворените врати" в електронна среда кампания в YouTube канала на гимназията: ТУК

ПГСУАУ популяризира инициативата си в областта на професионалното образование и обучение като регистрира организираното събитието и на страницата на Европейската комисия, посветена на "Европейската седмица на професионалните умения 2020": ТУК

Предстои провеждането на пробно стажуване на учениците от 9 и 10 клас, обучавани в дуална система на обучение във фирмите партньори по проект "Подкрепа за дуалната система на обучение". За времето на стажуването учениците ще получат стипендия по проекта.

Младите буровци непрекъснато развиват своите професионални умения. Това доказаха наскоро и с участието си в иновационен лагер заедно с ученици от област Силистра. Той се проведе в навечерието на Европейската седмица на професионалните умения и във връзка със Световния ден на спестовността на 28-ми и 29-ти октомври 2020 г. в АРГИ Център, Силистра. Събитието / четвърто издание/ бе организирано от РУО - Силистра, Община Силистра, отдел "Образование и младежки дейности" и СНЦ "Паралел- Силистра.

Иновационният лагер тази година бе на тема: "Предприемачески проекти в трансграничния регион България – Румъния". В него участваха 24 девойки от XII клас, представители на 6 училища от област Силистра. На трето място се класира отбор "Буровец" ООД, представен от Ива, Миглена, Теодора, Габриела от 12а кл. на ПГСУАУ "Атанас Буров". Участниците оцениха възможностите за развитие на бизнес в региона като използват неговия потенциал и как да стартират своя бизнес инициатива в регионалната общност.

Предизвикателството пред тях бе да оценят собствените си възможности и силни черти, своите умения и знания, които да им помогнат в бизнес начинанието.

Facebook коментари