Петък, 23 Февруари 2024 г.

При съседите: Полицията в съседния на Силистра окръг Кълъраш за един ден наложи глоби за близо 10 000 лева

С влизането в сила на новите мерки за предотвратяване на разпространението на новия коронавирус, дежурните полицейски екипи в съседния на Силистра окръг Кълъраш провериха през последните 24 часа как да се съобразят с мерките, наложени в контекста на пандемията.

Полицейските служители на полицейския инспекторат на окръг Калараши, заедно с местните полицейски служители, извършиха проверки в цялата област относно спазването на наложените мерки в контекста на състоянието на пандемията, като целта беше да се предотврати разпространението на вируса SARS-CoV-2.

Също така, полицаите от Кълъраш извършиха действия за проверка на законността на товарния и пътническия транспорт. По този начин бяха проверени приблизително 186 фирми, 189 местоположения, представляващи интерес, 2 оператора /превозвачи на хора/, 428 транспортни средства, от които 268 обществени транспортни средства.

Идентифицирани са 1532 лица, от които 179 лица са идентифицирани като неспазващи индивидуалните мерки за защита, а 30 лица са идентифицирани като неспазващи забраните за пътуване и свободно движение.

В същото време бяха приложени 209 санкции в размер на 24 000 леи /9 650 лева/, всички за неспазване на мерките, предвидени в действащия закон.

От полицията обещават подобен контрол да се извършва ежедневно, докато не бъдат премахнати ограничителните мерки.

информация: opiniacalarasi.ro

Facebook коментари