Сряда, 17 Април 2024 г.

Митрополит Киприан, участвал в интронизацията на митрополит Яков в Силистра, е с положителен тест за коронавирус

Старозагорският митрополит Киприан е с положителен тест за коронавирус, съобщи сайтът на Старозагорска митрополия (тук).

Той е в добро здравословно състояние и е на домашно лечение под лекарско наблюдение. Контактните му лица са поставени под карантина, според изискванията на РЗИ. В митрополитския дом и в административната сграда на Старозагорска митрополия е извършена дезинфекция на помещенията. Служителите преминават на дистанционен режим на работа в следващите десет дни, се казва още в съобщението.

На 25 октомври в синодния параклис митр. Киприан, заедно с всички архиереи от Св. Синод на БПЦ, участваха в избора на новия Доростолски митрополит Яков. В навечерието на избора медии, които се позоваваха на РЗИ-Враца, съобщиха за карантиниране на Врачанска митрополия заради заболелия протосингел, но официалният църковен сайт на БПЦ определи информацията като невярна.

По-късно, на 30 октомври, митр. Киприан участва в интронизацията на митр. Яков в Силистра, заедно с Пловдивския митр. Николай, Западно- и Средноевропейския Антоний, Русенския Наум и Врачанския Григорий, както и в първата архиерейска Литургия в Доростолска епархия на Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Яков.

Facebook коментари