Сряда, 28 Февруари 2024 г.

Родена в Силистра режисьорка е номинирана за "Жена на годината"

Виктория, която е от Силистра и е номинирана за "Жена на годината" на сп. Грация за каузата българското кино да стане достъпно за глухите хора. Никога досега в България глухите не са можели да гледат български филми и Вики направи това възможно.

Виктория Радославова по професия е режисьор по монтажа, изпълнителен директор на фондация "Чуй ме със сърцето", чиято кауза е да представи българското кино на глухите хора в страната.

Виктория и останалата част от екипа на фондацията се грижат за създаването на субтитри към популярни и достъпни родни ленти като "Войвода", "Възвишение", "Посоки", "Слава" и "Тилт", като в момента се работи по създаването на субтитри за 15 български пълнометражни филма, а безплатно онлайн може да бъдат гледани около 40 късометражни заглавия.

В своя профил във Фейсбук (Victoria Radoslavova) Вики казва: "С всеки изминал ден все повече хора научават, че българското кино не е било достъпно за глухите хора поради липса на субтитри. Все повече хора се ангажират да поставят субтитри и да правят своето съдържание достъпно за глухата общност. Все повече хора споделят и искат да научат повече. Прекрасно е! Най-доброто предстои".

Facebook коментари