Четвъртък, 02 Декември 2021 г.

В Силистра се проведе международния Иновационен лагер за "Предприемачески проекти в трансграничния регион България-Румъния"

Успешно приключи Иновационен лагер 2020 г. Темата, по която работиха 24 девойки бе "Предприемачески проекти в трансграничния регион България-Румъния". Екипите класирани на първите три места получават награди, осигурени от Община Силистра и грамоти - от СНЦ "Паралел-Силистра".

Класирането на бизнес моделите от Иновационен лагер е следното:

ПЪРВО МЯСТО:

Екип: Средно училище "Христо Ботев" гр. Тутракан
Бизнес модел на фирма "ВulRom Nava" (България-Румъния кораб) за превоз на пътници с корабчета по линиите Силистра-Кълъраш, Тутракан-Олтеница и Русе-Гюргево.
ВТОРО МЯСТО:

Екип: Средно училище "Васил Левски" гр. Главиница
Бизнес модел на фирма "Piele sanatoasa" (Здрава кожа) за производство и продажба на био козметични продукти в България и Румъния.

ДВЕ ТРЕТИ МЕСТА:

1. Екип: Професионална гимназия по стопанско управление, администрация и услуги "Атанас Буров" гр. Силистра
Бизнес модел на образователен център "Аз знам!" за изучаване на български език и румънски език и за летни детски лагери в Силистра и Кълъраш.
2. Екип: Професионална гимназия по обслужване и транспорт гр. Дулово
Бизнес модел на фирма ÎNTODEAUNA CU STIL ÎN DOBROGEA DE PE LĂNGĂ DUNĂRE (Винаги стилни в крайдунавска Добруджа) за производство на детско, дамско и мъжко облекло, работно облекло и текстилни аксесоари за автомобили и продажба в Румъния и България.
Организаторите на Иновационен лагер 2020 г. "Предприемачески проекти в трансграничния регион България-Румъния" 28-29.10.2020 г. – Община Силистра, СНЦ "Паралел-Силистра" и РУО-Силистра, сърдечно благодарят за участието и пожелават здраве и нови срещи.

Facebook коментари