Сряда, 06 Декември 2023 г.

2 фирми от Силистра попаднаха в годишната класация Топ 100 на публичните компании на "Дневник" от 25 май 2010 г.

Тя отчита една от най-предизвикателните години пред корпоративния свят - 2009. Дружествата са разделени според размера на пазарната им капитализация (над 35 млн. за големите и под това число за малките), след което са подредени на база теглови критерии - приходи, ръст на приходите, ликвидност, марж на печалбата и пазарна капитализация. Освен голямата класация, има топ 50 на "големите" и на "малките" отделно по всеки един от горепосочените показатели. Интервюто е с изпълнителния директор на победителя в класацията на "големите".Как са се развивали финансите, машиностроенето, хранително-вкусовата промишленост, химията, инфраструктурата, IT секторът и туризмът е тема на секторните анализи.Прогнозите си за развитието на фондовия пазар и публичните компании дават 20 авторитетни финансисти.
Kласацията за най-добрите публични компании през тази година има различен вид. дружествата са разделени според размера на пазарната им капитализация (над 35 млн. за големите и под това число за малките), след което са подредени на база теглови критерии - приходи, ръст на приходите, ликвидност, марж на печалбата и пазарна капитализация. тази с най-малък краен ранг заема първото място. "софарма" е победител при компаниите с голяма пазарна капитализация, а "св. св. константин и елена" - при тези с малка. разделението според пазарната оценка е направено, за да има по-точна съпоставимост между отделните дружества.
Къде са нашите фирми - Меком АД-Силистра е на 35 място от 50 в класацията на големите дружества, а Фазерлес АД-Силистра е 26 от 50 в класацията на малките дружества.
информация вестник "Дневник"

Facebook коментари