Понеделник, 24 Февруари 2020 г.

Изписаха Валентин – първото бебе на Силистра за 2011 година

Новороденият Валентин Станиславов – първото за годината бебе в община Силистра – днес се прибра вкъщи заедно с 21-годишната си майка Адрияна Колева. Те живеят в гарсониера под наем в областния град.
Бебето проплака в първите минути на 3 януари 2011 година в ръцете на д-р Георги Костов – началника на АГ-отделението в силистренската болница. Днес д-р Костов с особено вълнение се присъедини към традиционното посрещане на най-малкия гражданин на Силистра - ритуал, организиран вече девета година от общинската дирекция по здравеопазване и социална политика. Това е второ дете за семейството, първото е момиченцето Габриела, навършила наскоро година и половина.
Гордият баща, 27-годишният Станислав Станчев, смело пое 3-килограмовия си син от ръцете на акушерката, за да го прегърне за пръв път.Той работи като тракторист във фирма, която се занимава със земеделие. Майката е останала без работа веднага, след като работодателката й разбрала за бремеността. Това е второ дете за семейството, първото е момиченце и наскоро е навършила година и половина.
По традиция от името на кмета Андонов и на ръководството на общината семейството и бебето получиха дарове – детска количка, завивки, дрешки, играчки и други полезни за отглеждането на детето вещи. Ръководителката на дирекция "Здравеопазване и социална политика" Светлана Великова пожела на младите родители да гледат сина и дъщеря си в радост, спокойствие и сговор.

Facebook коментари