Сряда, 19 Юни 2024 г.

При съседите: 200 полицаи, жандарми и пожарникари проверяваха дали се спазват противоепидемичните мерки през почивните дни в окръг Кълъраш

За да се предотвратят и ограничат пандемията с Covid-19, в окръг Кълъраш през уикенда, в съседния на Силистра град, се провеждаха мероприятия в места масово посещавани от местните жители - търговски центрове, пазари, обществен транспорт и заведения. Целта на проверките е била да се провери спазват ли се мерките за опазване на здравето в ситуацията на пандемията от коронавирус.

В проверките са участвали около 200 полицаи, жандарми пожарникари, както и представители на дирекцията по санитарна ветеринарна и хранителна безопасност.

След извършените дейности на нивото на окръг Калараши смесените екипи са извършили контрол върху 235 търговски дружества и са приложили санкции в размер на 22 510 леи (9 033 лева).

В същото време са приложени 174 санкции срещу физически лица, от които 115 за неспазване на индивидуалните мерки за защита, 3 за неспазване на мерките по карантина и 34 други нормативни актове.

Facebook коментари