Понеделник, 22 Юли 2024 г.

Иновационен лагер "Предприемачески проекти в трансграничния регион България – Румъния" ще се проведе в Силистра

Във връзка със Световния ден на спестовността, 31 октомври, на 28 и 29 октомври 2020 г. в АРГИ Център, Силистра ще се проведе иновационен лагер с участие на ученици от област Силистра. Събитието се организира от РУО - Силистра, Община Силистра, отдел "Образование и младежки дейности", и СНЦ "Паралел- Силистра", като това е неговото четвърто издание.

Иновационният лагер тази година е на тема: "Предприемачески проекти в трансграничния регион България – Румъния". В него ще участват 24 девойки от XII клас, представители на 6 училища от област Силистра. На 28 октомври те ще бъдат включени в тренинги за допълнителна подготовка по предприемачество и разработване на бизнес модели. А на 29 октомври ще разработят своите проекти и бизнес планове по зададен казус. Участниците ще имат задача да оценят възможностите за развитие на бизнес в региона като използват неговия потенциал и как да стартират своя бизнес инициатива в регионалната общност. Друго предизвикателството пред тях ще бъде да оценят собствените си възможности и силни черти, своите умения и знания, които да им помогнат в бизнес начинанието.

Във връзка с Насоките за работа в системата на предучилищното и училищното образование през учебната 2020 – 2021 г. в условията на COVID – 19, събитието ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки.

Facebook коментари