Събота, 10 Декември 2022 г.

Юбилейно тържество на Група за СГП "Камбанен звън" при читалището в Калипетрово

Юбилен концерт за своята 20-а годишнина проведе Група за стари градски песни "Камбанен звън" при НЧ "Пробуда-1940", с. Калипетрово. Поздравителни адреси, подаръци и дарения имаше от община Силистра в лицето на кмета на д-р Юлиян Найденов, кмета на с. Калипетрово Никола Узунов, Денка Михайлова - общински съветник, "Агра-2000", Светла Димитрова, "Златно зърно", Механа "Добруджанска къща", Тодорка Узунова, Клуб "Васила Вълчева", Анита Сивева и др.

ГСГП "Златна есен" при НЧ "Доростол-1870", гр. Силистра, с худ. ръководител Иван Радев бе специален гост на тържеството с красиви песни и стихове в чест на домакините, с цветя и мили послания към своите приятели юбиляри. Пожелания за здраве и много творчески успехи бяха отправени и от името на Маргарита Любомирова - председател на ЧН на НЧ "Доростол-1870", и от РЕКИЦ, гр. Силистра.

Тодор Скорчелиев от 14 години е неотлъчно с групата, като неин ръководител, и през всичките тези години се отличава, освен с голям талант на музикант, и със скромност и човечност. Признание получи и Никола Касабов, ръководител на групата в друг период от време. Поклон пред паметта на Тодор Бъчваров - пръв художествен ръководител на групата, поклон пред паметта на Митко Александров, който макар и за кратко, е бил част от нейния екип.

Във Фейсбук публикацията читалищното ръководство отбелязва, че ценна помощ по време на юбилейното събитие са оказали Валентин Сарафов - музикален педагог на ВШ "Звездица", и Радостина Стойкова - член на ЧН на читалището в Калипетрово!

Facebook коментари