Петък, 05 Март 2021 г.

В Дулово се проведе заседание на Общинския кризисен щаб

В Дулово се проведе заседание на Общинския кризисен щаб, което бе водено от д-р Юксел Ахмед-кмет на общината и председател на щаба. Темата бе усложняващата се обстановка в страната с разпространението на короновируса.

Д-р Ахмед запозна присъстващите с информация от заседанието на Областния кризисен щаб и за подготовката на Областен план за действие - със срокове и отговорници от институциите по различните дейности свързани с пандемията.

Общо бе мнението, че остава в сила заповедта на кмета издадена на 12.05.2020 г. с продължен срок(по заповедта на здравния министър) до 30 ноември.

Д-р Попов, управител на МБАЛ, Дулово информира присъстващите, че е издал заповед, с която е сформирал медицински екипи за работа в ковид-сектора на 4-я етаж, в който ще има 5 легла, като са осигурени защитни облекла, ръкавици, маски, шлемове и лекарства. Въведените мерки за дезинфекция, пропускателният режим и носенето на маски в сградата се изпълнява.

Д-р Попов допълни, че медицинските служители работили в сектора от два месеца получават допълнителното заплащане от 1000 лв. В момента в болницата няма приет болен с ковид инфекция.

ВАНЯ ПЕТРОВА

Facebook коментари