Вторник, 26 Януари 2021 г.

Тази вечер в Силистра ще бъде премиерата на спектакъла "Патиланско царство"

Премиера на спектакъла "Патиланско царство" по Ран Босилек представя тази вечер Драматично-кукленият театър в Силистра, съобщиха от театъра.
Драматизацията, режисурата и сценографията са дело на Невена Митева. Художник-изпълнител е Боян Вихренов, оригинална музика -Геогрги Гарчов, хореография - Стефан Станчев.

В спектакъла участват актьорите Мима Дапкова, Станислав Георгиев, Елена Кешишева, Михаил Незалзов, Александър Павлов, Илияна Крушева и Мирослав Петров - в ролята на Баба Цоцолана.

Според директора на театъра Златина Станева това четвъртата премиера за тази година. Заради усложнената обстановка се е наложило да бъдат променени предварително утвърдените репертоарни планове на театъра. След комедията "Само за мъже" през февруари са направени два образователни спектакъла за децата в детските градини - "Не пресичай на червено" и "Земетръс". Спектакълът "Патиланско царство" е насочен към децата от началния училищен курс. Но ще бъде изключително интересен за по-големите ученици и за възрастните. До края на годината няма да има премиерен спектакъл, а месец ноември ще бъде месец на българската драматургия.

Facebook коментари