Четвъртък, 04 Март 2021 г.

Румънският бизнесмен Мариус Рене Барбу пристига в понеделник в Силистра

Румънският бизнесмен Мариус Рене Барбу, управител на "Косло Зинка" ООД – град Кълъраш, Република Румъния, чиято основна дейност е транспорт на пътници и товари пристига в понеделник в Силистра.

Г-н Барбу и екипът му ще дадат пресконференция на тема: "Повторно пускане на фериботна линия България – Румъния при Силистра – Кълъраш".

На нея ще бъдат дискутирани проблемите, свързани с транспортната връзка между двата бряга на р. Дунав между област Силистра и окръг Кълъраш. Г-н Барбу и екипът му ще представят пред силистренци намеренията на представляваното от тях дружество и възможностите за тяхното осъществяване.

Компанията "Косло Зинка" ООД е създадена през 1992 г. в град Кълъраш за осъществяване на речен транспорт на стоки и пътници. От 2000 г. насам компанията разполага с три плавателни съда (по 500 т всеки), всяка от които е с различни платформи за транспорт на товарите. През 2014 г. дружеството печели обществена поръчка за концесия на фериботна линия "Кичу – Айдемир" с един плавателен съд. През 2019 г. е закупен нов плавателен съд, който на 80% е модернизиран през 2020 г., за да стане по-мощен и по-бърз. В намеренията на собствениците влиза планирано закупуване през 2021 г. на още един плавателен съд, който също ще може да провежда по-бърз трафик на автомобили.

Facebook коментари