Събота, 30 Септември 2023 г.

Конкурс събира най-добрите идеи за развитие и подобряване на средата в Силистра

Инициативата "Силистра в моите мечти", организирана от сдружение "Силистра 2030", цели да подбере проекти, насочени към промяна и разгръщане на потенциала на Силистра и региона.

Кандидатстването е отворено от 1 октомври 2020 г., а крайният срок за изпращане на проектни предложения е 1 ноември 2020 г. В конкурса може да се включи всеки без ограничение във възрастта, професионалната сфера, в която се развива или факта дали живее или не в Силистра. "Обръщаме се към нашите съграждани, които желаят да видят или инициират промяна в града си. Всяка идея е добре дошла. Без значение дали нещо привидно малко ви дразни по пътя към работа или имате глобална визия за промяната на града ни, ще сме благодарни да споделите идеята си и да ви подкрепим в реализацията й", обясниха от екипа на "Силистра 2030".

Жури с представители на партньорите от местния бизнес и администрация, както и на сдружението, ще извърши подбора на най-добрите идеи. Те ще получат финансова подкрепа от партньорите на конкурса, както и съдействие за реализирането им от представителите на "Силистра 2030".

Надпреварата цели да ангажира повече хора, като им даде възможност, чрез проекта си да развият своята визия в една от следните четири категории: Активен начин на живот, Туризъм и историческо наследство; Социални решения; Дигитализация и иновации. Детайли относно процедурата по селекция, както и подробна информация за екипа и конкурса, можете да откриете на сайта на организацията и в официалната им фейсбук страница.

Facebook коментари