Четвъртък, 25 Февруари 2021 г.

5 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медали за силистренските плувци от международния турнир "Бриз"

Около 400 плувци от 6 държави (Сърбия, Македония, Румъния, Испания, Молдова и България) спориха за отличията на 6-ия международен турнир "Бриз", който се проведе от 9 до 11 октомври (петък до неделя) на басейн "Парк Арена ОЗК".

Състезателите бяха разпределени в 5 възрастови групи, съответно за жени и мъже. Най-малките са родени през 2011 година, а най-големите през 2002 година и по-големи.

От 30-те отбора участвали в турнира ПК "Доростол" се класира на 11-то място, след като спечелиха 9 медала - 5 златни, 3 сребърни и 1 бронзов.

Поредно отлично представяне на Христо Струмски, спечелил 4 златни медала в дисциплините бруст на 50, 100 и 200 метра и 200 метра съчетано плуване.

Дарен Кирилов спечели три медала - златен медал на 400 метра съчетано плуване, сребърен медал на 200 метра бътерфлай и бронзов на 100 метра бътерфлай .

Сребърен медал на 200 метра гръб спечели Мирослав Черников, също така сребърен медал на 50 метра бруст спечели и Богдан Попов.

По време на тази надпревара, която през годините се утвърди като една от найсилните у нас и на Балканския полуостров, са поставени множество национални рекорди. Турнирът в Бургас е официално състезание за покриване на нормативи за предстоящите големи континентални първенства. Включен е в международния и вътрешния календар на БФПС и фигурира в международните календари на ФИНА (Световната плувна федерация) и на ЛЕН (Европейската плувна федерация).

Facebook коментари