Четвъртък, 20 Февруари 2020 г.

Утре радио "Менес" става на 18 години

На 4 януари 1993 година прозвучава първият сигнал на Първо частно радио "Менес". Негови основатели са Георги Менес, Пеню Пенев и Едмонд Грозданов.Първите излъчвания са само в кабелната радиомрежа, а малко по-ксно започват ефирно излъчване на 91,5FM. През 1997 година радиото получава лиценз за ефирно разпростарнение на честота 100,5 FM за територията на Силистра. През 2004 честотата е сменена на 92,3 FM, а година по-късно новата честота е 103,8 FM.
Ето и някои от имената оставили следа в историята на "Менес" радио – Пеню Николов, Едмонд Грозданов, Грациела Вдовина, Николай Николов, Рени Тодорова, Анелия Трендафилова, Живка Йорданова, Тодор Константинов, Анелия Петрова, Константин Стоилов, Павлин Стойчев, Незабравка Кирова, Ивайло Йовчев, Вяра Емилова, Мария Стефанова, Милен Куманов, Краси Николов, Димитър Стефанов и много други.
Към днешна дата екипът е в състав Рени Николова, Александър Алексиев, Денис Османов, Силвия Томова и Марина Василева.
Форматът на радиото е музикално-информационен. Радио "Менес" е член на АБРО - Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори.
През годините радиото е било медиен партньор на поредица от значими обществени събития сред които "Плуване към спомена", медийния конкурс "Ден на Дунав", Мис "Силистра" и музикални фестивали. Участват активно в кампании и проекти на Министерсвото на земеделието, община Силистра, УНИЦЕФ, НАП и др.
Според проучвания правени преди две години радио "Менес" е било най-слушаното радио в Силистра.
Днес, 18 години по-късно Силистра продължава да следва ритъмът на живота на честота 103,8 FM.
В празничният ден бивши и настоящи гласове на радиото са подготвили специална програма, с която да отбележат рождения ден.
Силистренци ще имат удоволствието да посрещнат деня 4-ти януари 2011 година в компанията на Константин Стоилов, Незабравка Кирова и Рени Николова. Ще бъдат преплетени в едно актуалните новини и музиката за добро настроение. Класацията за златните български хитове от 2000 до 2010 година ще стартира точно в 11 часа с Косьо Стоилов и "Златните десет". Началото на "Обедния микс" ще постави Илина Събева, а щафетата ще поемат Вяра Емилова и Александър Алексиев. Вяра ще бъде водеща и на Класацията за най-горещите хитове на радио "Менес".
От 18 до 19 часа екстинейджърката Кремена Петрова ще стартира младежкото радиопредаване "ХАОСЪТ".
Черешката на тортата ще бъдат Ивайло Петков и Незабравка Кирова се неповторимото "Чака-рака парти", с начало в 20 часа. 120 минути за най-яките чалга хитове звучали в ефира на радио "Менес" в последните десет години.

Facebook коментари