Събота, 04 Декември 2021 г.

По случай празника си Държавен архив Силистра с първа дигитална изложба

По повод 10 октомври - професионален празник на архивите в България, Държавен архив Силистра представя в своя профил във Фейсбук дигитален вариант на откритата наскоро изложба "Изпълненият дълг към премълчаната истина", която бе подготвена по повод 80 години от Крайовския договор и възвръщането на Южна Добруджа в пределите на България.

Идеята е по този начин изложбата да достигне до повече хора за популяризирането на архивното наследство и за отдаване на заслужена почит към всички добруджанци, посветили живота си на освободителната кауза. Областният управител Ивелин Статев поздрави със свой специален адрес работещите в архива за техния празник.

Изложбата вече е видяна в Силистра по време на Паметната среща със същата тема, проведена на 28 септември, както и заедно с други архивни документи в една от залите на архива на ул. Генерал Скобелев в областния град. Има засега две нови заявки мобилният вариант да бъде показан и в други населени места.

Във връзка с Крайовския договор и юбилейната му годишнина изложба е актуална в Дунавски парк Тутракан, а до днес - и в Регионална библиотека Силистра - дело на Филателно дружество Силистра.

Facebook коментари