Неделя, 26 Март 2023 г.

БСП зарадва за новата година 8 деца от село Сребърна

С новогодишни подаръци и с по 60 лева на дете зарадва местната организация на БСП в Силистра три семейства с общо 8 деца в село Сребърна. Средствата, общо 500 лева, са събрани от близо 80 редови социалисти по време на новогодишното им тържество в комплекс "България" в навечерието на Коледа. Вкл. и от проведения с тяхно участие търг "Голата истина" по инициатива на най-младите социалисти в организацията.
"Семействата бяха посочени от кмета на селото Георги Иванов, който бе подбрал за адресат на нашата хуманитарна акция двама мъже, които единствени отглеждат сами по повече от 2 деца, както и безработно семейство с три деца", обясни Нели Стоилова, лидер на ОбС на БСП и зам.-кмет на общината по хуманитарните и по социалните дейности.
"Не знам какво да кажа", промълви благодарна за неочаквания жест майката на три деца Ангелина Атанасова, която ги отглежда заедно със съпруга си Стойчо, който също е безработен. "Снимайте дъщеря ми, Йорданка Георгиева, тя е шампионка по джудо и е №8 в десетката на СКЕ "Багаин" за 2010 г.", хвали се с успялата си щерка Георги Стойков, радостен от вниманието на кмета на селото и на социалистите от Силистра. "Трудно се справям, но се грижа сам за децата си, доколкото мога, благодаря ви", сподели при връчването на подаръците и развълнуваният Валентин Златев.

Facebook коментари