Петък, 14 Юни 2024 г.

Млада родилка почина в дуловската болница

Младата жена от село Водно е починала вчера в болницата в Дулово.

Случаят бе потвърден от Окръжният прокурор Теодор Желев. Образувано е досъдебно производство за изясняване причините за смъртта.

Резултатите от аутопсията очаква и гинекологът наблюдаващ бремеността на Джеврие д-р Любомир Минков. Той е следил състоянието на жената и е изненадан от развоя на случая. Нищо не е предполагало летален изход.

Д-р Минков е наблюдавал и предните две бременостти на Джеврие. Тя оставя две момиченца на 5 и на 2 години. Третото дете е щяло да бъде момче.

Д-р Минков съобщи, че жената не е имала никакви оплаквания. Терминът й е бил за 12 октомври. Тъй като предишните раждания са били с цезарово сечение, по план е трябвало вчера да бъде приета в болницата и днес да я оперират. Такава е практиката, уточни д-р Любомир Минков, да правим цезарово седмица преди термина.

За съжаление обаче нещата не се случват така.

Рано сутринта в понеделник, към 4:20 тя се оплакала на съпругът си, че й е лошо. Причерняло й пред очите. Той се обадил на баща си, който пък подал сигнал до 112. Линейката от Дулово дойде за 5-10 минути, но на мен ми се сториха 60, разказа Ердинч Мехмед, свекър на Джеврие.

Предната вечер са били до късно заедно. Тя дори радостна говори със съпругата ми, която работи в Турция.

Била е приета веднага в болницата. От Силистра бързо пристигнал и д-р Минков. Тя беше в тежко състояние, сподели той. Изпадна в клинична смърт и пристъпихме към реанимационни мероприятия, но нищо не помогна. Нямам обяснение какво се случи и каква е причината.

Аутопсията ще покаже, коментира гинекологът.


24chasa.bg

Facebook коментари