Неделя, 25 Октомври 2020 г.

При съседите: В Кълъраш бяха инсталирани четири презареждащи станции за електрически превозни средства

Община Кълъраш финализира тези дни изпълнението на проекта, озаглавен "Създаване на зарядни станции за електрически превозни средства в община Кълъраш" , финансиран от Фонда за опазване на околната среда.

Общата стойност на проекта е 794 539,20 леи (319 000 лв.), с включен ДДС, в който местният бюджет участва със съфинансиране от 10%.

По този начин Община Кълъраш отговаря на поредното искане на гражданите, притежаващи електрически превозни средства, както в общината, така и тези в транзит, и по този начин допринася за подобряване на качеството на околната среда чрез намаляване на емисиите на парникови газове.

Четирите презареждащи станции вече са инсталирани в общината на следните места:

- ул. 1848 г. - паркинг;

- Паркинг на окръжна болница

- ул. Flacăra - паркинг на кметството 2;

- ул. Stejarului - паркинг на бившата централа на BancPost.

Тези дни се извършват софтуерни тестове и тестове на оборудването, а на 5 октомври тази година ще бъде направен окончателното им приемане.

Веднага след което станциите ще заработят, с един месец безплатно зареждане за всички потребители.

Станциите отговарят на IEC 61851 (Проводима система за зареждане за електрически превозни средства), снабдени с 3 гнезда и конектори тип 2 за превозни средства, както е описано в Стандарт EN62196-2, 1 гнездо за зареждане с променлив ток и 2 гнезда за зареждане с постоянен ток , с комбинирани съединители за система за презареждане Combo 2, както е описано в стандарт EN62196-3, за зареждане с постоянен ток.

Facebook коментари