Сряда, 17 Юли 2024 г.

Фондация "Америка за България" ще финансира малки проекти чрез конкурса "Туризъм по Дунав"

На 28 септември Фондация "Америка за България" обяви, че ще финансира проектни предложения, чрез конкурса "Туризъм по Дунав", които да допринесат за развитието на Дунавския район като привлекателна туристическа дестинация с активни и жизнени местни общности.

Поканата е отворена към кандидати от цялата страна, но предложените проектни дейности трябва да се осъществяват в общините по поречието на река Дунав – Брегово, Ново село, Видин, Димово, Лом, Вълчедръм, Козлодуй, Мизия, Оряхово, Долна Митрополия, Гулянци, Никопол, Белене, Свищов, Ценово, Борово, Иваново, Русе, Сливо Поле, Тутракан, Главиница, Ситово, Силистра, Кайнарджа.

Допустими кандидати са всички юридически лица, регистрирани в България със следния профил – туристически асоциации, агенции, туроператори, собственици на хотели, микро, малки и средни бизнеси, които предлагат туристически продукти и услуги, национални и природни паркове и резервати, музеи, читалища, граждански организации и консорциуми от организации. В случай, че кандидатурата е от обединение от партньори, изрично трябва да се спомене коя ще бъде водещата организация, която ще отговаря за управлението и отчитането на дейностите. Проектите на организации, които са регистрирани или осъществяват своята досегашна дейност в поне една от целевите общини, ще имат предимство. Целта е да се подкрепят местните общности и местният капацитет.

Размерът на финансирането на одобрен проект е от 5 000 до 15 000 лв. Проектите трябва да се реализират и всички разходи да бъдат направени в рамките на две години след подписване на договора за дарение.

За какво може да се получи финансиране?

Приключенски дейности на открито, които привличат туристи и генерират приходи за местната икономика (пешеходни и велотурове, наблюдение на птици, разходки с лодки и каяк, и други).

Продукти и услуги, създадени за групи туристи, спрямо техните изисквания, които предлагат незабравимо преживяване (винени, кулинарни и занаятчийски турове, доброволчески туризъм и други).

Малки инфраструктурни дейности, като почистване на пътеки, поставяне на информационни табла, изграждане на леки конструкции, които не вредят на природата, обезопасени са, не застрашават здравето на туристите и не са основната дейност на проекта.

Разходи за квалификационни курсове и други, пряко свързани с основната дейност на проекта.

Фестивали, пазари, базари и други събития, свързани с приключенски туризъм.

Краен срок за кандидатстване: 25/10/2020

На 9 октомври Фондация "Америка за Бълагрия" ще организира уебинар във Фейсбук, на който ще предостави отговори на най-често задаваните въпроси, както и допълнителни разяснения за процеса на кандидатстване. Следете страницата на конкурса, за да разберете кога и как да се включите за участие в уебинара.

За повече информация и необходимите документи за кандидатстване тук

Facebook коментари