Събота, 10 Декември 2022 г.

Силистра ще вземе участие в Европейската седмица на мобилността с уникален флашмоб

Община Силистра ще участва в Европейската седмица на мобилността под мотото на 2020г."Избери как да се придвижиш" на тема "Чиста мобилност за всички" от 16 до 22 септември, като за кулминационен ден на серията от събития е посочена датата 18 септември /петък/ 2020г.

Община Силистра ще участва с разнообразни и модерни инсталации в защита живота на пътя и на опазване на околната среда. За целта са изпратени писма до директорите на всички детски градини и училища на територията на общината, за да инициират начина и дните, в които ще участват в кампанията.

На 18 септември 2020г. в час-пик /от 12.00ч.- 13.00ч./ ще бъде реализиран модерен флашмоб в централната градска част /на ул. "Симеон Велики" пред аптека "Еврика" на кръстовището/ В събитието ще участват деца- танцьори и деца- гайдари от местни фолклорни и танцови групи.

По време на танцовият флашмоб на тротоарите и пешеходните пътеки ще се раздават дипляни , за да се популяризира седмицата на "Чиста мобилност за всички". Ще бъде ограничена скоростта на движение за хора и автомобили. Неформална група- велосипедисти също ще се включат в проявите на този ден, като в посочения час от кръстовището пред сградата на Енерго –про по ул."Вапцаров" тръгнат по новоизградените вело алеи, преминат по на ул. "Симеон Велики" и стигнат до кръстовището пред ЦГП- аптека" Еврика".

В инсталацията ще се включат и танцьорите по Зумба , и танцовата хип-хоп формация "Ел форс" .

Facebook коментари