Четвъртък, 01 Октомври 2020 г.

Представители на областна администрация взеха участие в откриване на учебната година в Силистра

В 44 основни, общообразователни и професионални училища започна учебната 2020-2021 година. В две от тях в тържествата участваха заместник-областните управители на област Силистра. Г-н Илиян Великов бе гост в ПГМТ "Владимир Комаров" с директор Татяна Кинджакова, където той поздрави участниците в церемонията – представители на най-новото попълнение в гимназията – осмокласниците, които са 30 в две паралелки. Общо 167 са учениците в училището, носещо името на славен космонавт. Г-н Стоян Бонев бе гост на събитието в най-голямото професионално училище в областта – ПГСУАУ "Атанас Буров" с директор Денка Михайлова.

Областният управител Ивелин Статев поздрави всички ученици и учители в област Силистра със свой специален поздравителен адрес в качеството си на пред0ставител на държавната власт за областта. В посланието му се казва: "Уважаеми госпожи и господа – директори на училища и преподаватели, скъпи ученици от първи до дванадесети клас, отново класните стаи отварят врати, за да посрещнат Вас, които ще провеждате обучението си през новата учебна година. Ситуацията по света е различна от преди няколко месеца и се налага да се съобразяваме със специални здравни предписания. Те ще създадат във всяко училище специфичен ред и форма на отношения, включително и при използване на училищната база. Вярвам, че заедно – ръководствата училищата в област Силистра, преподавателите по отделните дисциплини и учениците, ще провеждате в духа на българските традиции нормален и резултатен учебен процес. На добър час!

Утре, 16 септември, предстои откриване и на академичната учебна година във Филиал Силистра на Русенски университет "Ангел Кънчев". Тази година е направен почти пълен прием в двете направления – педагогическо инженерно. Откриването е предвидено на открито с участието на гости, включително от Русе. На 1 октомври по случай 80 години от Крайовския договор Филиал Силистра е домакин на академична кръгла маса.

Facebook коментари