Събота, 20 Април 2024 г.

На тържествено заседание на Общински съвет, по случай празника на Силистра, връчиха наградите "Почетен гражданин" и "За граждански принос"

Днес на 14 септември – Кръстовден – Празника на Силистра, бе спазена традицията за провеждане на тържествено заседание на Общински съвет Силистра, свикано от д-р Мария Димитрова като негов председател.

В изпълнение на вече взето решение на Общински съвет - Силистра от предишно заседание, бе проведена церемония по награждаване на Явор Георгиев – Председател на Надзорния съвет на "Първи май" АД гр.Силистра, със званието "Почетен гражданин".

Председателя на Съвета д-р Димитрова обяви основанието за награждаването и за какво се награждава с почетното звание силистренския бизнесмен:

"Явор Стоянов Георгиев е утвърден стопански ръководител, с постоянен и изключителен принос и заслуги за развитието на град Силистра, Община Силистра и Република България, с постижения в областта на стопанския живот, с дългогодишна общественополезна дейност за развитие на общността и дарителство с непреходна стойност и обществена значимост за "МБАЛ – Силистра" АД и за Община Силистра в продължение на години и с особено значима подкрепа по време на извънредното положение.

Поради неотложни ангажименти г-н Георгиев отсъстваше от залата, а награда от негово име получи Марин Калушев – изпълнителен директор на фирмата.

Наградата "Почетен гражданин на Силистра" бе връчена лично от кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов.

Отличието "За граждански принос" на Община Силистра получиха Свилен Иванов Стоянов, Руси Стратиев Русанов, Колю Дочев Драгнев, Сава Цветков Савов, Ангел Емилов Милков и ветераните - плувци, членове на Плувен клуб "Доростол" гр. Силистра. Вяра Марчева Жекова - студентка от четвърти курс, специалност "Педагогика на обучението по български език и чужд (английски) език" във Филиал Силистра към Русенски университет "Ангел Кънчев", получи наградата "Студент на годината".

Вечерта на централния градски площад "Свобода" ще има тържествена церемония и концертна програма.

Facebook коментари