Събота, 26 Септември 2020 г.

Черна статистика преди първият учебен ден! 10 деца са били ранени при пътни катастрофи в Силистренско от началото на годината

ОДМВР-Силистра предприема комплекс от мерки за безопасността на децата и опазване на обществения ред във връзка с началото на новата учебна година, информират от институцията.

В ход е традиционната акция на полицията "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!", а дните 16-22 септември са обявени за Седмица за превенция на детската пътна безопасност.

От 01.01.2020 г. до 31.08.2020 г. в Силистренска област с участието на деца са регистрирани 19 пътнотранспортни произшествия, 10 от които тежки. 11 от децата са участвали в произшествията като пътници, 5 – като водачи и 3 като пешеходци.

Няма загинали, но тежко са пострадали 3 деца – две от тях като водачи, едно като пешеходец.

С леки наранявания са седем деца – четири като пътници, две като пешеходци и едно като водач на моторно превозно средство.

Девет от пътнотранспортните произшествия с маловръстни са станали на територията на РУ-Силистра, по пет са на териториите на РУ-Тутракан и РУ-Дулово.

Част от черната статистика:

Малко след полунощ на 01.01.2020 г. в село Стефан Караджа 17-годишно момче било ударено от лек автомобил "Ауди", управляван от 37-годишен, и получило фрактура на единия крак. Алкохолната проба с дрегер на водача отчела 1.9 промила.

При управление на велосипед пострадало 16-годишно момче на 06.07.2020 г. в Главиница. То било ударено от лек автомобил "Фолксваген", шофиран от 27-годишен мъж. Вследствие на удара момчето получило множество тежки наранявания и било настанено в болница.

С тежки травми вследствие на катастрофа е и 16-годишно момче. На 22.08.2020 г. в село Межден то управлявало мотопед, когато било ударено от лек автомобил "Опел" с водач мъж на 75 години.

В рамките на акцията дните от 16 до 22 септември са обявени са Седмица за превенция на детската пътна безопасност, а 16 септември ще се отбележи като Ден на превенцията под наслов "Остани жив! Пази живота!" в контекста на Дните на безопасността на пътя на ROADPOL – Европейската мрежа на службите на пътна полиция.

Facebook коментари