Четвъртък, 01 Октомври 2020 г.

Силистренският театър е в тежка финансова криза

Днес на пресконференция по повод премиерата на спектакъла "Не пресичай на червено" от Панайот Цанев, ръководството на силистренския театър запозна присъстващите с тежката финасова криза в която е изпаднала културната институция.

Най-малкият професионален театърв България, който се намира в Силистра, още през март беше загубил около 40 000 лв. от планираните си приходи за месеца.

За директора на трупата Златина Станева нов творчески сезон няма. Театърът в дунавския град за първи път се отказа от представленията си през август. Досега той беше единственият в страната, който се срещаше с публиката без прекъсване. Нещо повече, трупата не припозна и постановките на открито, така както постъпиха много от театрите в България.

В момента в репертоара на Драматично-кукления театър в Силистра има близо 40 пиеси за деца и 15 представления за възрастни. Но какъв е смисълът да ги има, след като няма публика, която да ги гледа, казва още директорът на културния институт Златина Станева.

Образователният спектакъл за безопасността на движението по пътищата "Не пресичай на червено" ще се състои на 12 септември, събота от 11,00 ч.

Предстои премиерата на още един образователен спектакъл, а също така и на "Патиланско царство".

Още няма яснота кога ще има спектакли за големи.

Facebook коментари