Сряда, 17 Юли 2024 г.

Двама са задържани за притежание на 50 дози амфетамини и 40 дози марихуана при операция на силистренските антимафиоти

До задържането на двамата мъже се стигнало в хода на работата по образувано досъдебно производство от началото на ноември т.г. Тогава при претърсване в дома на 39-годишния силистренец К.Н. служителите на ТЗ "Борба с организираната престъпност" намериха и иззеха 5,1 кг канабис. Разследвайки случая, антимафиотите попаднали в следите на други двама мъже – Н.К.(31 г.) и Р.Ц. (19 г.), за които била събрана информация за съпричастност към престъпната дейност на К.Н.
Вчера след съдебно разрешение антимафиотите предприели процесуално-следствени действия по претърсване и изземване. В дома на единия от мъжете били намерени 50 дози амфетамини с общо тегло 50 грама и още 13 грама марихуана, разпределена в 40 единични дози. Наркотиците са идентифицирани с полеви наркотест, назначена е допълнителна химическа експертиза.
Двамата мъже – Н.К.(31 г.) и Р.Ц. (19 г.), са задържани с полицейска мярка, срещу тях е образувано досъдебно производство.
Повече от 15 кг сушен канабис и 136 конопени растения са иззети от началото на годината при операции на ТЗ "Борба с организираната престъпност"- Силистра.

Facebook коментари