Вторник, 02 Март 2021 г.

При съседите: Община Кълъраш ще закупи защитни маски и дезинфектанти за всички местни училища

На 7 септември, на извънредно заседание съветниците в Общинския съвет на съседния на Силистра Кълъраш са приели актуализация на местния бюджет.

По предложение на кмета Даниел Дръгулин, в първия ден на новата учебна година в Румъния (1.09.2020), е проведена среща с всички директори на образователни единици (детски градини, средни училища, гимназии) на тема създаване на оптимални условия за стартиране на учебната година за ученици, предучилищни и преподавателски персонал. На срещата е присъствало и ръководството на Инспектората на окръг Кълъраш, предоставено от професор Камелия Кройтору.

Установено е, че всяко училище ще направи заявки с първия учебен срок за защитни маски за деца и персонал, дезинфектанти за ръце и повърхности и други почистващи материали.

След анализа на местния бюджет кметът Даниел Дръгулин е предложил на местните съветници да коригират бюджета в смисъл на разпределение на 510 000 леи (малко над 205 000 лева) целево за за учебните заведения в общината. С парите ще се закупят защитни материали за най-малко за два месеца.

Facebook коментари