Неделя, 28 Май 2023 г.

В ден 7 от началото на масовия колоездачен преход, тазгодишното издание на Дунав Ултра - Следвай реката 2020 приключи

В ден 7 от началото на масовия колоездачен преход, тазгодишното издание на Дунав Ултра - Следвай реката 2020 приключи.

Само преди броени минути, до крайната точка на маршрута Дунав Ултра, успешно достигна и групата участници в категория "7-дневно приключение" за тазгодишното издание Dunav Ultra: Follow The River 2020. Колоездачите пристигнаха до западната табела на с.Дуранкулак предвождани от 72-годишния ветеран Петър Димитров от Варна.

Петър измина успешно 690-те километра по нашия маршрут (от Видин до Дуранкулак) за седмица, доказвайки, че никога не е късно да се впуснеш смело и да изживееш едно незабравимо приключение. Варненеца успя да изпълни първоначалния си график със сравнителна лекота, демонстрирайки изключителна сила на духа и тялото.

В 4тия ден от масовия преход силен вятър, пороен дъжд и резки температурни амплитуди бяха само част от предизвикателствата, пред които бяха изправени, както ветерана-колоездач, така и повече от половината от участниците с план за изминаване на маршрута за 5 или 7 дни.

След пристигането си в Дуранкулак, всички те споделиха, че изминаването на маршрута Дунав Ултра им е дало възможност да видят и посетят, неподозирани до момента природни и исторически красоти по цялото поречие на Дунав в България, през Добруджа до Черно Море.

Мотивация и кураж са черпили от взаимодействието си с очакващите ги да преминат жителите в над 90 населени места, през които преминават. В почти всяка точка от маршрута е имало хора, които са ги посрещали с плодове, вода, запознавали са ги с историята на местността и взаимно са си давали сила и вяра, че ни има, че сме тук!

С идеята отново да предизвикат себе си и да продължат да изследват богатствата на крайдунавска България чрез маршрута дунав Ултра, са повече от половината участници, заявили желание за участие в следващия масов колоездачен преход.

Facebook коментари